ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ “ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ” ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ALBUM “ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΤΡΟΧΙΑ»

16 Νοεμβρίου, 2010

Το δεύτερο στοίχημα του Δήμου Αναστασιάδη κινείται σε Αντίθετη τροχιά   –όπως δηλώνει και το ομώνυμο πρώτο single του δίσκου του, μια δυναμική rock μπαλάντα που εδώ και μήνες βρίσκεται στις πρώτες θέσεις  του ραδιοφωνικού airplay.

 Ο άνθρωπος όμως πίσω από την Αντίθετη τροχιά, o 25χρονος Δήμος Αναστασιάδης δεν ακολουθεί καμία συνταγή, μόνο το ένστικτο του.

 Τι κι αν από παιδί κόλλησε στο rock; Τι κι αν έφτιαξε τους «Δύτες του Χρόνου», το πρώτο του γκρουπ για να παίζουν rock μουσική; Τι  κι αν άμεσα μας απευθύνθηκε με το «Εσύ» ή αν το τραγούδι του έκανε μια «Προσευχή»; Κι αν όταν άνοιξε τη συναυλία του James Blunt ένιωσε την τεράστια ενέργεια της σκηνής; Μες στο μυαλό του δεν έπαψε ποτέ να ακούει ήχους από ένα οικουμενικό πανηγύρι… και να γράφει μέσα από τα βιώματα και τα ακούσματά του.

 Τραγούδια που πιάνουν τις κρυφές του σκέψεις, αλλά και τραγούδια-στιγμιότυπα συναντιούνται στην Αντίθετη τροχιά του  Δήμου Αναστασιάδη, κομμάτια αληθινά του εαυτού του και της παρέας του την εποχή αυτή…  Κάθε τραγούδι κρύβει μια στιγμή, όλα έχουν νόημα κι είναι δρόμος… που οδηγεί στη Μουσική! Και ο νεαρός δημιουργός με την χαρακτηριστική φωνή και μουσική δεν παύει να πειραματίζεται. Έτσι λοιπόν, ο μουσικός παίρνει το πάνω χέρι, ξεφεύγοντας από τη δέσμευση του τρίλεπτου τραγουδιού, στο διάρκειας 6μισυ λεπτών κομμάτι, «Στα αστέρια κάπου εκεί θα ζεις», σε στίχους Κωνσταντίνου Ρουκά. Ενώ μια αυθόρμητη ηχογράφηση ενός παραδοσιακού βλάχικου μετεξελίσσεται σε ροκ κομμάτι στο «Α.», ένα τραγούδι για την Απουσία. Η ζωντάνια της συνάντησης καταγράφεται στο «’Ολα για όλα» που προέκυψε ένα βράδυ παρέα με το Λάκη Παπαδόπουλο. Στο «Πόσο μοιάζουμε κι δυο» και στο «Μικρό κορίτσι» ο Δήμος συνεργάζεται στο στίχο με τη Βίκυ Γεροθόδωρου, που υπογράφει 10 από τα τραγούδια του άλμπουμ, του οποίου την ενορχήστρωση έκανε ο Χρήστος Σούμκα. Στο «Αδιέξοδο» συμμετέχει η Krida στα φωνητικά, ενώ το άλμπουμ ανοίγει με ένα φρέσκο, αισιόδοξο κι άμεσο κομμάτι, «Σε κάθε τέλος και μια αρχή»…

 Η  Αντίθετη τροχιά του Δήμου Αναστασιάδη κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις. Τη standard που περιλαμβάνει 10 τραγούδια και 4σέλιδο booklet και την deluxe με 11 κομμάτια και πολυσέλιδο booklet. Στην τελευταία έκδοση, το άλμπουμ κλείνει ένα κομμάτι με αγγλικό στίχο, το “Blow my mind”.

 Banner  Banner  Banner  Banner  Banner  Banner
FooDoo Delivery